Dile Maruz Kalarak Dil Öğrenmek


Dile Maruz Kalarak Dil Öğrenmek

Yurt Dışından Arkadaş Edinmek İçin Sohbet Siteleri

Eskiden insanlar dillerini geliştirmek için yabancı ülkelerden mektup arkadaşları edinirlerdi. Mektubu yazar gönderir ve sonrasında gelen cevabı çevirmeye çalışırlardı. Bu durum bir dilin inceliklerini öğrenmek üzerinde on derece etkili bir aktiviteydi. Son dönemde bunun için sohbet siteleri kullanılıyor. Sohbet siteleri dünyanın her yerinde var. Bu nedenle yabancı dilinizi geliştirmek için direkt yabancılar ile muhabbet etmeniz mümkün. Yabancılarla konuşurken; konuştuğunuz dilin gelişmesi çok daha mümkün. Sözcüklerin nasıl yazıldığına, nasıl bir sıralama içerisinde kullanıldığına bu sayede daha net bir şekilde aşina olursunuz. Sadece yabancılar ile konuşmanıza gerek yok. Kendini yabancı dil konusunda geliştirmek isteyen kişiler ile bir araya gelerek de yabancı dil pratiklerini sohbet siteleri üzerinden yapabilirsiniz.

Dile Maruz Kalarak Dil Öğrenmek

Her dilin bir kültürü vardır. Yazım şekli, kısaltmaları hatta kelimelerin nasıl ayrıldığı dahi o dilin özelliğidir. Bu nedenle bir dil öğrenmek için mutlaka o dili bilen kişileri tercihe etmelisiniz. Örneğin; İngilizce öğrenmek isteyenlerdenseniz seviyeli sohbet edebileceğiniz kişiler bulabilirsiniz. İngiliz biri ile internet üzerinden taşınabilirsiniz. Bu sayede o yazdıkça kelimeleri daha net anlar, yerel kullanımları görür, kısaltmaları anlar, o dilin deyimlerini algılarsınız. Karşınızdaki kişi Türkçe bilmediği için kendinizi anlatmak için daima İngilizce kullanıyor olmanız da siz istemeseniz dahi gelişmenize yardımcı olur. Başka dil kullanma lüksünüz olmadan bir dili konuşmak zorunda kalarak kendinizi ifade etme durumuna da dile maruz kalma denir.

Yabancılarla Nasıl Sohbet Edilir?

Yabancılarla sohbet etmek için chat siteleri kullanabilirsiniz. Dünyanın her yerinden kişileri bu siteler üzerinden bulmanız mümkün. Üstelik görüntülü olarak dahi konuşabilirsiniz. Birçok sohbet sitesi yabancılar ile konuşmanıza imkan sağlamaktadır. Direkt olarak yabancı biri ile konuşarak dilinizi geliştirmeniz mantıklıdır ancak kendinizi ilk etapta yeteri hissetmiyorsanız; pratik yapmak adına İngilizce bilen Türkler ile de sohbet edebilirsiniz. Bu sayede anlamadığınız anlarda kendinizi ifade etmeniz de daha kolay olur. Üstelik bu aşamada kelime öğrenmek kendinizi ifade etmek adına önemli olacaktır. Farklı konuları konuşmayı seçmeniz; kısır kalmamanızı ve sürekli olarak yeni kelimeler öğrenmenizi sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbet - Sohbet - Sohbet - Sohbet - Mobil Sohbet - Sohbet - Sohbet - Forum -